A KOSÁR
TARTALMA
0 db termék
összesen 0 Ft értékben
RÓLUNK
INFORMÁCIÓK
Point-S : A mi saját, kizárólagos márkánk FORGALMAZOTT MÁRKÁINK
SZOLGÁLTATÁSAINK HÍREK
KAPCSOLAT
 
Kínai-Orosz Abroncsok
Hankook
Laufenn
Continentál
Kormorán
Michelin
Barum
Fulda
Dunlop
Goodyear
Sava
Bridgestone
Point s
Pirelli
Firestone
Matador
Uniroyal
DYNAMAX/SONAX Autóápolás
Acélfelni
Használt gumik
Banner
SAILUN
Chengshan
HÍRLEVÉL
név:
e-mail cím:
Feliratkozom a hírlevélre
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Nyilatkozatot
 feliratkozás
 leiratkozás
 
HONLAP AJÁNLÁSA
KAPCSOLATFELVÉTEL
ASZF
Adatvédelmi Szabályzat
GUMIABRONCS KERESŐ
Méret: / R
Gyártó:
Típus:
Idény:
Nyári Téli
Négy évszakos
HASZNÁLT GUMI KERESŐ
Méret: / R
Gyártó:
Típus:
Idény:
Nyári Téli
Négy évszakos

GUMIABRONCS CÍMKÉZÉS

 

2012. november 1-jétől az Európában értékesített minden személy- és kisteherabroncson speciális új címkéket kell elhelyezni. Minden egyes címke bizonyos alapvető teljesítményadatokat tartalmaz az adott gumiabroncsról. Így amikor gumiabroncsokat vásárolunk, mindannyian megalapozottabb döntést hozhatunk.

Változás jó irányba
Az új címkézési rendszert úgy alakították ki, hogy számos előnnyel járjon. Mindannyiunk számára javítja a közúti biztonságot, elősegíti a hatékonyabb üzemanyag-megtakarítást, valamint mérsékli a környezetre tett káros hatást.

Egy gyors rápillantás
Mostantól képes lesz a gumiabroncsokat 3 alapvető kritérium alapján összevetni: Üzemanyag-fogyasztás (mivel bármilyen hihetetlen, de minden ötödik tanknyi üzemanyagot a gumiabroncsok fogyasztják el) Tapadás nedves úton (kulcsfontosságú biztonsági tényező) A gumiabroncs külső zaja (a gumiabroncsaink úton való gördülésének zaja, a járművön kívülről hallgatva) Az új törvény a 2012. július 1-jén vagy azt követően gyártott új személygépkocsikra, kisteherjárművekre, tehergépkocsikra, buszokra és távolsági buszokra felszerelt összes gumiabroncsra is vonatkozik.

A gumiabroncsok összehasonlítása nem csak az árról szól…
Amikor gumiabroncsot vásárolunk, tényeket szeretnénk – gyorsan. Objektív információkra van szükségünk azzal kapcsolatban, milyen hatással van a választásunk a biztonságunkra, a bolygóra és a körülöttünk lévőkre. A Michelin úgy véli, hogy az új címkék bevezetése a megfelelő irányba tett lépés. Az Önök számára ennek azt kell jelentenie, hogy a gumiabroncsok általános teljesítménye egyre jobb és jobb lesz.1. Üzemanyag-takarékosság összehasonlítása
Az ábra segítségével megtekintheti, milyen teljesítményt nyújt egy adott gumiabroncs az üzemanyag-megtakarítás tekintetében. Az üzemanyag-hatékonyság osztályozása A-tól (a leghatékonyabb) a G-ig (a legkevésbé hatékonyabb) terjed. Megtakaríthat akár 300 eurót vagy 80 liter üzemanyagot a gumiabroncsok teljes élettartama során. Ez A-osztályú abroncsokkal felszerelt, 80 km/h sebességgel haladó gépkocsira vonatkozik – az ilyen gépkocsi 7,5%-kal kevesebb1 üzemanyagot használ fel, mint a G-osztályú abroncsokkal felszerelt gépkocsi. Az eredmények a gépkocsi típusától vagy az időjárási viszonyoktól függően eltérőek lehetnek, de bizonyítottan jelen van a teljesítmény terén tapasztalható eltérés.
2. Nedves úton való fékezés összehasonlítása
Ez az ábra a gumiabroncsok osztályozását mutatja a nedves úton való fékezés hatékonysága alapján. A teljesítmény az A-osztálytól (a legbiztonságosabb, a legrövidebb távolságon belül megálló) a G-osztályig (a legkevésbé biztonságos, a leghosszabb féktávolságokkal) terjed. Akár 4 autóhossznyival rövidebb féktávolság. Az A-osztályú gumiabroncsokkal felszerelt, 80 km/h sebességgel haladó gépkocsi megállási távolsága akár 18 méterrel vagy 30%-kal rövidebb1 lehet a G-osztályú abroncsokkal felszerelt gépkocsi megállási távolságánál.
3. A külső zajszint összehasonlítása
Az ábra a gumiabroncs zajszintjét mutatja decibelben (dB). A 3 zajszint jelből álló piktogram azt mutatja, hogyan viszonyul ez a szint a jövőbeni európai határértékekhez. A gépkocsin kívül hallható zaj nem feltétlenül van összhangban a gépkocsi belsejében hallható zajjal. 3 zajszint jel = magas zajszint, de megfelel a jelenlegi EU-szabályoknak 2 zajszint jel = átlagos zajszint, a jövőbeni határérték és az alatt 3 dB közötti tartomány 1 zajszint jel = alacsony zajszint, több mint 3 dB értékkel a jövőbeni határérték alatt.
Mi más számít még a gumiabroncsok kiválasztása során?
A címkézés megfelelő kiindulási pont, de van 3 másik, legalább ilyen fontos teljesítménytényező: A gumiabroncs élettartama: a hosszabb élettartamú gumiabroncs hosszú távon kevesebbe kerülhet. A megfelelő gumiabroncs akár több mint egy évvel hosszabb használatot is jelenthet egy másik gumiabroncshoz képest. Úttartás kanyarban: a balesetek 25%-a2 kanyarban történik. Száraz út: a balesetek 70%-a2 száraz úton történik.

Vajon ki kínál olyan gumiabroncsokat, amelyek az összes fontos teljesítményt kínálják…?
Mérnökeink több mint 120 éve úttörő munkát végeznek és tökéletesítették a gumiabroncsainkat, amelyek kínálják ezeket a fontos teljesítménytényezőket, ahogyan az új címkéken feltüntetett 3 tényezőt is. A Michelin révén Ön élvezheti a teljesítménytényezők optimális egyensúlyát – anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnie.

Azt szeretné, ha a gumiabroncsai jobb üzemanyag-hatékonyságot és nagyobb biztonságot nyújtanának?
Ebben Önnek is szerepe van… Maguk a gumiabroncsok is fontosak, de Ön mint a gépkocsi vezetője is változtathat a dolgokon. Öko-vezetés: ha óvatosan bánik a gázpedállal, hosszabb távon jelentős üzemanyag-megtakarítást érhet el. Megfelelő abroncsnyomás: az abroncsnyomást ellenőrizze rendszeresen, hogy minimális legyen a gördülési ellenállás miatt fellépő energiaveszteség, valamint optimális legyen a nedves úton való tapadás. Követési távolság megtartása: ha megfelelő követési távolságot tart az Ön előtt lévő gépkocsitól, azzal csökkentheti a baleset kockázatát.


 
 
 
Rólunk    |    Információk    |    Point-s : a mi saját, kizárólagos márkánk    |    Forgalmazott márkáink    |    Szolgáltatásaink    |    HÍrek    |    Kapcsolat
Copyright © 2012-2014. Németh Gumiszerviz. Minden jog fenntartva. | Site by Y'Solutions