Németh Gumiszerviz

Tel.: 06 94/522-670
e-mail: info@nemethgumi.hu

ONLINE BEJELENTKEZÉS
GUMISZERELÉSRE, FUTÓMŰÁLLÍTÁSRA


Tovább

Diagnosztika

Óhatatlan, hogy manapság szembekerüljünk világító hibajelző lámpákkal. Ezért beszereztünk egy diagnosztikai berendezést mellyel gépjárművek hibatárainak tartalmát tudjuk kiolvasni és törölni, valamint egyes esetekben valós értékeket tudunk olvasni, illetve beavatkozó szerveket tudunk tesztelni, érzékelőket tudunk vizsgálni nem csak a motormenedzsment, hanem a komfortelektronika, menet-stabilizáló és légzsák rendszereknél is.

A diagnosztikai hibakódok önmagukban nem látnak el minket direkt információval, nem lehet azonnali következtetést levonni a hiba okát illetően. A hibakód egy valóságos kód, melynek értelmezését adatbázisokból lehet kinyerni. Mi az AutoData adatbázisait használjuk, melyek segítségével lokalizálni tudjuk a hibaforrást és a megadott mérési utasításokat követve igazolni tudjuk a hiba meglétét, forrását, felelősét. A diagnosztika a hibakód kiolvasásig és annak értelmezéséig behatárolható munkafolyamat, mely általában 30-60 percen belül teljesíthető.

A mérési munkafolyamat – mellyel igazolni tudjuk, hogy a feltételezett alkatrész a hibás – már változatosabb és munkaidő igénye nem határozható meg előre, csak a hibatár olvasás, hibakód értelmezés után közelíthető. Ebből következik, hogy akinek hibadiagnosztikára van szüksége, bizony hosszabb idővel kell számoljon. Ez lehet egy óra, de akár egy-két nap is. Ez a mérési pontok számától, a mérési jegyzőkönyv terjedelmétől függ.