Németh Gumiszerviz

Tel.: 06 94/522-670
e-mail: info@nemethgumi.hu

ONLINE BEJELENTKEZÉS
GUMISZERELÉSRE, FUTÓMŰÁLLÍTÁSRA


Tovább

Hankook tgk új mintázatok

Tovább erősödik a Hankook SmartFlex termékcsalád prémium státusza az AH51 és DH51 mintázattal

 ​Új dizájn, új alapanyagok és futófelület-technológiák
 
 
 
A vezető abroncsgyártó Hankook új regionális és távolsági teherfuvarozáshoz tervezett futófelületű abroncsokkal bővíti rendkívül népszerű SmartFlex termékcsaládját Európában. A kormányzott tengelyre szerelhető SmartFlex AH51 és a meghajtott tengelyre szerelhető SmartFlex DH51 15, illetve 20%-kal nagyobb futásteljesítményt biztosít a korábbi modellekhez képest. A Hankook SmartLife koncepciója keretében a két új abronccsal számos új technológia, többek között az önregeneráló mintázat is megjelenik a Hankook tehergépjármű-abroncs kínálatában. Az új abroncsmintázatok 2022 év elejétől lesznek elérhetőek. 
 
Szükség esetén az abroncsok távolsági szállítmányozás során és építési területeken is használhatóak. Mindezeket az előnyöket egész évben ki lehet használni, köszönhetően a 3PMSF (3 Mountain Snow Flake = 3 hegycsúcs hópihe) minősítésnek. Az AH és a DH51 típusok 10%-kal alacsonyabb gördülési ellenállása még a kifejezetten jó teljesítményű 31-es sorozathoz képest is jelentősen csökkenti az üzemanyagfogyasztást. A teljes közlekedési ágazatban egyre fontosabbá váló CPK (egy kilométerre eső költségek) mutató mindkét új SmartFlex abroncs esetén gazdaságos és fenntartható flottakezelést jelent.
 
„A Hankook prémium tehergépkocsi- és autóbusz-abroncsai világszerte magas minőséget képviselnek, és számos ismert, piacvezető járműgyártó választja őket eredeti alkatrészként” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a termékeink fenntarthatóságára, és az újonnan kifejlesztett okos futófelületekkel valóban fenntartható és jövőtálló abroncsokat alkottunk meg, amelyek az ügyfeleink számára számtalan előnnyel járnak. Célunk, hogy 2025-re a felhasznált alapanyagok 55%-a, 2045-re pedig 100%-a fenntartható forrásból származzon.”
 
A Hankook más modern tehergépjármű-abroncsaihoz hasonlóan a legújabb technológiáknak köszönhetően az új futófelületek újravághatók és újrafutózhatók. A Hankook SmartLife prémium szövetváza és a prémium újrafutózás akár 2,5-szeresére növelheti az abroncs élettartamát, ami szintén az erőforrások megóvását és a költséghatékony működést segíti elő.
 
„Prémium abroncsgyártóként az abroncsok fejlesztésekor mindig is a magas minőség és a hosszú élettartam a legfontosabb. Hasonlóan fontos tényező, hogy az abroncs biztonságos legyen, ugyanakkor a lehető legnagyobb teljesítményt érje el” – magyarázta Guy Heywood, a Hankook Tire Europe tehergépkocsi és autóbusz (TBR) részlegének marketingigazgatója. „Az átfogó tesztelés bebizonyította, hogy a prémium kategória más versenytársával szemben mindkét új SmartFlex termék jelentősen magasabb teljesítményre képes még akár a futófelület 2/3-os kopása esetén is, legyen szó akár a nedves útfelületen mért féktávról, akár a különböző körülmények között tapasztalt tapadásról és biztonságról.”
 
Mind az AH51, mind a DH51 abroncsmintázat esetén meghatározó elem az ellenálló futókeverék, amely hozzájárul az abroncs gördülési ellenállásának és tartósságának, ezzel együtt pedig futásteljesítményének javításához. Az oldalfal összetételét szintén a SmartFlex abroncsok új generációjához tervezték. A Hankook fejlesztői komoly hangsúlyt fektettek arra, hogy jelentősen ellenállóbbá tegyék az oldalfalat a repedésekkel és az anyagfáradással szemben. Így az AH51 és az DH51 SmartLife szövetváza még ellenállóbb lett, mint az előző modellek futófelületei. Az új DH51 gumiabroncs különlegessége a rovátkolt keménységű futófelületi keverék is, amely javítják az ellenállást és a tartósságot, így hozzájárulva az összességében nagyobb futásteljesítményhez.
 
Az AH51 és a DH51 3D-s lamellái és az önregeneráló futófelület akkor válik igazán hasznossá, amikor az abroncs mintázatának kopása 40 és 70 százalék között van. A „regenerált” mintázat célja, hogy gördülés közben összetartsa a futófelület blokkjait, és ezzel biztosítsa a futófelület stabilitását, ami kiemelkedő futásteljesítményt jelent. Az abroncs szerkezete sokkal tartósabb, így kevésbé sérülékeny a környezeti hatásokkal, például a rossz útfelülettel szemben. Az ún. „rejtett mintázat” akkor tűnik elő, amikor az abroncs kopása eléri a 70%-ot; ez biztosítja, hogy a száraz és nedves tapadás akkor is megbízható legyen, amikor a futófelület jelentősen megkopott.